Wat zijn de kenmerken van elektrische lift?

- Apr 28, 2019-

Wat zijn de kenmerken van een elektrische lift?

 

De elektrische lift kan de rotatiebeweging van de motor kwantitatief in lineaire beweging omzetten, en het rendement van de energieomzetting kan 70% bedragen (kogelomloopspindel). Deze index verbetert direct het laadvermogen van de elektrische lift. De bewegingsnauwkeurigheid van de elektrische lift is hoog. De nauwkeurigheid van de positionering en de herhaalde nauwkeurigheid van de positionering kunnen het micron-niveau bereiken. Als de aandrijfmotor bijvoorbeeld een stappenmotor is, is de hellingshoek van de motor 1,8 graden. De steek van de bewegende schroef is 4 mm. De lineaire vertaling van de motor is 4 mm. Wanneer de motor een cirkel draait, heeft deze 200 omwentelingen nodig om de spoed van de schroef te bepalen. Het is 4 mm. Dan is de lineaire vertaling van de motor 4/200 = 0,02 mm. Bovendien heeft de bestuurder van de stappenmotor de functie van pulsonderverdeling. Het kan elke actie van de motor onderverdelen. Als 8 onderverdelingen worden gebruikt, wordt elke beweging van de motor onderverdeeld. In theorie kan de lineaire vertaling van het hefplatform het niveau van een submicron bereiken.

 

In veel toepassingen is het nodig om de bewegingssnelheid van de vertaaltabel te verbeteren. In dit geval verschijnt het hefplatform meestal in deze vorm. De aandrijving is een supersnelle servomotor, aangedreven door een grote steekschroef, of versnellingsbalkoverbrenging, tandriem, enz. Op deze manier wordt de bewegingssnelheid verbeterd zonder in te boeten aan nauwkeurigheid en stabiliteit. Wanneer het bewegende platform wordt gecombineerd, kan het daarop geïnstalleerde gereedschap elk punt in een driedimensionale ruimte bereiken. Complexe baan kan worden gerealiseerd door lineaire interpolatiecontrole.

 

Het dwarsslede platform bestaande uit twee elektrische hefplatforms wordt veel gebruikt in werktuigmachines. Wanneer het werkstuk erop is bevestigd, kan de interpolatiebeweging worden gerealiseerd door de motor te regelen. De vlakke bewegingsbaan van het werkstuk kan gecompliceerd en veranderlijk zijn. Bovendien kan het werkstuk elk punt in de tweedimensionale ruimte nauwkeurig bereiken.

 

Neem voor meer informatie over een elektrische lift contact met ons op voor overleg.