Wat zijn de belangrijkste aandachtspunten voor selectie van elektrische actuatoren?

- Dec 13, 2018-

Er zijn nogal verschillende kleppen en het werkingsprincipe is niet hetzelfde. Over het algemeen wordt de openings- en sluitingsregeling gerealiseerd door de hoek van de klepplaat en de hefklepplaat te verdraaien. Wanneer deze is gekoppeld aan de elektrische actuator , moet de elektrische actuator worden geselecteerd op basis van het type klep.


1. Elektrische actuator met hoekbeweging (hoek <360>


De rotatie van de uitgaande as van de elektrische actuator is minder dan een week, dat wil zeggen minder dan 360 graden, gewoonlijk 90 graden, om de procesregeling voor openen en sluiten van de klep te bereiken. Dergelijke elektrische actuators zijn verdeeld in direct verbindingstype en basiscartertype volgens verschillende installatieinterfacemodi.


a) Directe verbinding: verwijst naar de vorm waarin de uitgaande as van de elektrische actuator rechtstreeks is verbonden met de klepsteel; b) Het slingertype van de basis: verwijst naar de vorm waarin de uitgaande as van de elektrische actuator via de kruk met de klepsteel is verbonden. Deze elektrische actuators zijn geschikt voor vlinderkleppen, kogelkranen, plugkleppen en dergelijke.


2. Multi-turn elektrische actuator (hoek> 360 graden): De rotatie van de uitgaande as van de elektrische actuator is groter dan één week, dat wil zeggen, groter dan 360 graden. In het algemeen zijn meerdere windingen nodig om het openings- en sluitproces van de klep te regelen. Dergelijke elektrische actuators zijn geschikt voor schuifafsluiters, klepafsluiters en dergelijke.


3. Rechte slag (lineaire beweging): De beweging van de outputschacht van de elektrische actuator is lineair motietype, niet roterend. Deze elektrische actuators zijn geschikt voor regelventielen met één zitting, regelkleppen voor twee zittingen, enz.