Wat zijn de voordelen van elektrische aandrijvingen?

- Oct 28, 2019-

(1) Compacte structuur en klein formaat. Vergeleken met pneumatische aandrijvingen zijn elektrische aandrijvingen relatief eenvoudig van constructie. Een eenvoudig elektronisch systeem bestaat uit actuatoren, DPDT-schakelaars met drie posities, zekeringen en enkele draden voor eenvoudige montage.


(2) De aandrijfbron van de elektrische actuator is zeer flexibel. In het algemeen kan de voertuigvoeding voldoen aan de behoeften, en de pneumatische actuator vereist een gasbron en een compressie-aandrijfinrichting.


(3) De elektrische aandrijving heeft geen gevaar voor "lekkage" en heeft een hoge betrouwbaarheid en de samendrukbaarheid van de lucht maakt de stabiliteit van de pneumatische aandrijving enigszins slecht.


(4) Het is niet nodig om verschillende pneumatische leidingen te installeren en te onderhouden.


(5) De belasting kan zonder stroom worden gehandhaafd en de pneumatische actuator vereist constante druktoevoer.


(6) De elektrische actuator is stiller omdat geen extra drukapparaat nodig is. Gewoonlijk wordt een geluiddemper toegevoegd als de pneumatische actuator zwaar wordt belast.


(7) In een pneumatisch apparaat is het meestal noodzakelijk om een elektrisch signaal om te zetten in een gassignaal en het vervolgens om te zetten in een elektrisch signaal, en de transmissiesnelheid is traag en het is niet geschikt voor een gecompliceerd circuit met te veel component fasen.


(8) Elektrische aandrijvingen zijn superieur in regelnauwkeurigheid.