Het verleden van elektrische actuatoren

- Jul 21, 2020-

Vroeger was de elektrische duwstang een veelgebruikt lineair overbrengingsapparaat, dat werd bewogen door de rotatie van de motor. Omdat de elektrische duwstang eenvoudig te installeren en te bedienen is, wordt hij steeds vaker gebruikt.


In het verleden was de eerste keuze voor producten met lineaire beweging in de huishoudelijke machine-industrie de toepassing van cilinders, hydraulische cilinders en tandheugelreductoren. Elektrische duwstangen, vijzels en elektrische cilinders werden zelden gebruikt. Cilinders en hydraulische cilinders hebben hun eigen voordelen, zoals hoge cilindersnelheid, compacte afmetingen, grote stuwkracht van de hydraulische cilinder, overmatige overbelasting en herhaald gebruik.


Eind jaren negentig, door de toename van geïmporteerde apparatuur en de interne transformatie van buitenlandse tekeningen, heeft de binnenlandse aanschaf van duwstangproducten geleidelijk elektrische duwstangen en schroefkrikken vervangen door binnenlands mechanisch ontwerp- en onderzoekspersoneel. De voordelen van het gebruik van elektrische duwstangen en vijzels Eenvoudig te installeren, eenvoudige structuur, onderhoudsvrij, niet beïnvloed door de omgeving, luchtbron, hydraulische bron, speciale mechanische synchronisatie, mechanische zelfvergrendeling is beter dan cilinders en hydraulische cilinders , als er geen luchtbron of hydraulische bron is, zijn er niet veel lineaire bewegingsmechanismen. De kosten van een apart gasdistributiestation of hydraulisch pompstation zijn relatief hoog. De elektrische duwstang en vijzel hebben alleen voeding nodig, wat duidelijke voordelen heeft. In het verleden vertrouwden elektrische aandrijvingen echter al geruime tijd voornamelijk op invoer, wat leidde tot hoge kosten en lange cycli.