De belangrijkste structuur en ontwikkelingsrichting van elektrische duwstang

- Aug 13, 2020-

De bewegende duwstang is een elektrisch aandrijfapparaat dat de roterende beweging van de motor omzet in de lineaire uitlijnbeweging van de duwstang. Het kan worden gebruikt als uitvoerende machine in verschillende eenvoudige of complexe technologische processen om afstandsbediening, gecentraliseerde controle of automatische controle te realiseren. De elektrische duwstang is samengesteld uit een aandrijfmotor, een reductietandwiel, een schroef, een moer, een geleidehuls, een duwstang, een schuifzitting, een veer, een behuizing en een turbine, en een microcontroleschakelaar.

De sleutel tot de elektrische duwstang is een nieuw type parallelle elektrische actuator, bestaande uit motoren, duwstangen en bedieningsapparatuur, die een werking op lange afstand en een gecentraliseerd controlesysteem kunnen handhaven. Elektrische actuatoren kunnen worden ontworpen op basis van verschillende toepassingsbelastingen. De elektrische actuatoren met verschillende investeringsideeën zijn over het algemeen verbonden met 6000N en de bedrijfssnelheid bij volledige belasting is 4 mm ~ 35 mm / s. De elektrische actuatoren gebruiken 24 V / 12 V DC permanentmagneetmotoren. Als krachttoestel zet het de rotatie van de elektromotor om in een parallelle lijn van herhaalde oefeningen. Promoot elke mechanische structuur om de conversiewerkzaamheden uit te voeren van inlaatklep, schuifafsluiter, waterbeschermingspoort, segmentatie, enz. Het vervangen van elektrische stoterstangen als elektrische aandrijvingen kan niet alleen de pneumatische klepuitrusting en hulpmachines en uitrusting verminderen die nodig zijn om pneumatische aandrijvingen te vervangen . Pneumatische aandrijvingen moeten tijdens alle bediening en bediening een bepaalde standaard luchtdruk hebben, maar ze kunnen bij weinig gebruik worden gebruikt. Versterkers enzovoort, maar door de accumulatie van minder in meer is de luchttoevoer nog steeds extreem groot.


In plaats van elektrische stoterstangaandrijvingen moet bij het wijzigen van de stuurolieleidingdruk het voedingssysteem worden gevoed. Wanneer de olieleidingdruk vereist is, is het voedingssysteem niet langer nodig. Daarom, vanuit het oogpunt van milieubescherming en energiebesparing, hebben elektrische elektrische aandrijvingen met duwstang betere prestaties dan pneumatische aandrijvingen. Aanzienlijke voordelen voor milieubescherming en energiebesparing. Het is geschikt voor controle over lange afstanden en keurt in het algemeen het openen en sluiten van inlaatkleppen, schuifafsluiters, waterpoorten en andere organisaties van energietechniek, chemische fabrieken, metallurgische industrie, mijnbouw, lichte industrie, transport, schepen, enz. materiaal laden en lossen elektrische cilinder kenmerken: gesloten lus De stuurservomotor wordt bediend met een lineariteit van 0,01 mm; het wordt door steeds meer eenheden gebruikt om organiserende handen, hydraulische magneetventielen en beveiligingsinrichtingen voor het vertragen van transmissiesysteemorganisaties te vervangen. ; Zeer nauwkeurige manipulatie en investering, verhoging van de vloeistofniveausensor, lineariteit tot 1%; zeer eenvoudig te verbinden met PLC en andere automatische besturingssystemen om een ​​servobesturingssysteem voor precisiebewerking te behouden. Laag geluidsniveau, milieubescherming en energiebesparing, schoon en opgeruimd, hoge stijfheid, slagvastheid, vroege en lange levensduur, daadwerkelijke bediening en onderhoud zijn eenvoudig. De elektrische cilinder kan probleemloos in extreme natuurlijke omgevingen werken en het waterdichtheidsniveau kan IP66 bereiken. Bij langdurig werk handhaaft het een hoge efficiëntie, hoge snelheid, positionering met hoge precisie, stabiele fitnessoefeningen en laag, zodat het op grote schaal kan worden gebruikt in de papierindustrie, de petrochemische industrie, de automobielindustrie, de elektronica-industrie, de productie van elektrische automatisering industrie, elektrische lasverwerkende industrie etc.