Kennispunten over verschillende aspecten van lineaire actuatoren

- Nov 07, 2018-

Modern kan worden gezegd dat het een tijdperk van digitalisering is. Veel gadgets en slimme apparaten zijn een onlosmakelijk onderdeel geworden van het leven van gewone mensen. Mensen vergeten vaak de eenvoudiger maar niet minder belangrijke apparaten die in de dagelijkse praktijk worden gebruikt, waarvan sommige zelfs een machine hebben. Gedreven, kan de jongere generatie worden beschouwd als een verouderde technologie. In elk geval bestaan deze apparaten of mechanismen en nemen ze hun plaats in in de draaikolk van de allernieuwste innovatie. Dit artikel is gewijd aan het assortiment en de bruikbaarheid van lineaire actuators.


Met een lineaire actuator bedoelen we dat het apparaat beweging in een rechte lijn induceert. "Beweging" kan verschillende betekenissen hebben: sluiten / openen, heffen, duwen / trekken, blokkeren / spuiten, enz., Afhankelijk van het type energie, zijn de actuators verdeeld in Types. De classificatie van de actuator hangt af van het type energie dat de beweging veroorzaakt. Op dit moment kan dit mechanisme mechanische, elektrische, lucht- en vloeistofkracht omzetten in energie, zelfs slimme elektrische actuators.


Een elektrische lineaire actuator wordt gebruikt om het klemmechanisme te bewegen om het bewerkte onderdeel vast te klemmen en los te laten. Deze functie is geïmplementeerd op revolvermachines, freesmachines, modulaire machines en automatische transporteurlijnen. Tegelijkertijd is een reeks elektromechanische lineaire actuators beschikbaar in een verscheidenheid van typen en modellen, waaronder industriële, microbuis, micro-, hoge snelheids- en orbitaalmechanismen.