Elektrische aandrijving

- Jan 16, 2019-

De basisactuator wordt gebruikt om de klep naar een volledig open of volledig gesloten positie te brengen. De actuator die wordt gebruikt om de klep te bedienen, is in staat om de klep nauwkeurig naar elke positie te verplaatsen. Hoewel de meeste actuators worden gebruikt om van kleppen te wisselen, zijn de actuators van tegenwoordig ontworpen om veel verder te gaan dan eenvoudige schakelfuncties, waaronder positiewaarneming, koppelmeting, elektrodebescherming, logische regeling en digitale communicatiemodules. En PID-besturingsmodules, enz., En deze apparaten zijn allemaal geïnstalleerd in een compacte behuizing.

Omdat steeds meer fabrieken automatische besturing gebruiken, wordt handmatige bediening vervangen door mechanische of automatiseringsapparatuur. Mensen moeten de interface tussen het besturingssysteem en de mechanische beweging van de klep implementeren en de actuator is nodig om de werkveiligheid en de milieuprestaties te verbeteren . In sommige gevaarlijke situaties kunnen geautomatiseerde actuators het risico op persoonlijk letsel verminderen.

Sommige speciale kleppen vereisen een noodopening of sluiting onder speciale omstandigheden en de klepactuator voorkomt verdere verspreiding van het gevaar terwijl de verliezen van de installatie worden geminimaliseerd. Voor sommige kleppen met hoge druk en grote diameter is het vereiste uitgaande koppel van de actuator erg groot. In dit geval moet de actuator mechanisch worden verbeterd en moet een motor met hoog vermogen worden gebruikt om de klep met grote diameter soepel te laten werken. Voor sommige kleine koppelkleppen worden ook kleine en kleine elektrische kleppen toegepast. In vergelijking met gewone modellen hebben ze de voordelen van een lichtgewicht, compacte structuur en complete functies.