Vergelijking van de voor- en nadelen tussen elektrische aandrijvingen en pneumatische aandrijvingen

- Dec 13, 2018-

Elektrische aandrijvingendrie belangrijkste voordelen ten opzichte van pneumatische aandrijvingen hebben:

(1) geen speciale lucht bron en lucht reinigingsapparatuur zijn vereist,

(2) het kan zenden signalen over lange afstanden, kabel leggen is veel handiger dan het leggen van lucht leidingen en vloeibare pijpen, en het is handig voor inspectie van de lijn.

(3) de verbinding met de computer is handig en beknopt, en het is meer geschikt voor het aannemen van de nieuwe technologie van elektronische informatie; het nadeel is dat het alleen in plaats onder de voorwaarde van de stroomstoring blijven kan.


Pneumatische aandrijvingen hebben twee van de belangrijkste voordelen ten opzichte van elektrische aandrijvingen:

(1) pneumatische componenten zijn eenvoudig van structuur, gemakkelijk te vervaardigen, gemakkelijk te standaardiseren, serialize en generaliseren.

2) onder de voorwaarde van de stroomstoring, de dubbele actie kan worden gehouden in de oorspronkelijke positie, de één actie kan worden ingesteld en het besturingselement nog steeds kan worden gerealiseerd in het geval van de bron van de vrije lucht; de tekortkomingen in het proces gebruik vinden voornamelijk dat de pneumatische systeem een grote uitlaat heeft. Lawaai (gelet op het toevoegen van een demper).


In de loop van gebruik vonden wij ook dat de selectie van de regelende klep het meest belangrijke onderdeel is. De kwaliteit van de werken van de regelende klep grotendeels betrekking heeft op de kwaliteit van de verwerking van de bedieningssleutel en spoel, dus kies de klep die past bij de eisen van het proces. En de bedieningssleutel een multiplicator-effect zal hebben. Met het oog op de ervaring van onze selectie, is het aanbevolen dat kwalitatief hoogwaardige kleppen en elektrische aandrijvingen zijn voorkeur onder de premisse van krap budget, die betrouwbare en gemakkelijk te onderhouden, met name in grootschalige projecten op lange termijn.